sunnuntai 18. elokuuta 2013

Listoja myöden valmis olohuone


Olohuone lienee tämän blogin kuvatuin huone, mutta en ole päässyt ikinä kuvaamaan sitä näin vapaasti; kaikki rumat sähköjohdot ovat poissa, katon ja lattian rajat on viimeistelty listoilla, eikä mitään muutakaan keskeneräistä ole näkyvillä!
Jalka- ja kattolistat hankimme Kokemäeltä Risteen sahalta, aivan mainio paikka perinnekorjaajille! Meidän listamme löytyivät suoraan varastosta, mutta tekevät mallista / tilauksesta mitä vaan. Ikkunoiden ja ovien listat ovat koulumme omia, jotka löytyivät aikoinaan liiteristä kaiken puuroskan seasta. 
Uusille lukijoille ja miksei vanhoillekin linkki maaliskuussa 2012 tehtyyn ennen-jälkeen juttuun *tässä*, melkoisen paljon on tuosta jälkeen –osiostakin on huone (onneksi) muuttunut.

Yllä olevat kuvat sohvailualueesta. Tuonne punaisen muurin nurkkaan tulee uusi muurattu takka vielä tänä syksynä, yhdellä takalla ei näitä kuutioita lämmitellä talvipakkasilla.

Tavoitteemme on ollut saada talo takaisin puulämmitteiseksi, nyt tämän tulevan takan myötä ollaan tavoitteessa näissä meidän asuintiloissa. Sähkön hinnan kallistuessa ei vaihtoehtoja oikeastaan ole, meillä kun ei ole rahallisesti mahdollista teettää maalämpö tms. juttuja. Ja hei, onhan puilla lämmittäminen todellista old schoolia, me kyllä tykätään vanhan ajan meiningistä ;)


Sitten näkymät eteiseen ja keittiöön päin.
Luovuimme olohuoneen ja keittiön aukkoon aikomistamme liukuovista viisaiden ystävien vinkistä ja näin aukon oikealle puolelle jäi ehjä seinä.

Suunnittelimme ystävän kanssa "Le cocktail" nurkkauksen, senkki toimii apupöytänä kun syömme tuon ison pöydän ääressä hienommin. Senkki on ostettu aiempaan kotiin, nyt maalasin sen laatikoiden etuseinät samalla petroolinsinisellä kuin keittiön kaapistot.
Viime silauksena vielä näkymä takapihan oville, nyt ovienkin ympärillä on leijonalevyt ja tapetit. Emme raskineet peittää upeita ikkunalistoja paksuilla verhoilla, joten nyt olohuoneen ikkunoissa on vain kevyet pitsiverhot toisella sivulla.
Kyllä kelpaa täällä olohuoneessakin asustella kaikkien näiden listojen seassa, vaikka kyllä niiden laitossa oli kova homma!

40 kommenttia:

 1. Tosi kaunista! Listoittaminen on yllättävä iso urakka, ilmankos se niin monilla jää, ja jää... :-) Kannatti ahkeroida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä huoneessa oli vähän enemmän kuin ne neljä nurkkaa, isäntä oikein laski, 15 ulko- ja 19 sisäkulmaa :)

   Poista
 2. Super ihana olkkari :) Puulla kannattaa tosiaan lämmittää jos vain voi ja jaksaa, ihan hirvittää tuo sähkön hinta..Meillä lämmitetään pitkin talvea kokonaan pelkällä puulla ja kyllä se sähkölaskussa näkyy ihan kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Meillä on pikkuhiljaa saatu noita takkoja käyttöön, kaikissa oli sähkövastukset ja osa oli purettu kokonaan. Onneksemme löydettiin mukava muurari/monitoimimies, joka näitä on meille muurannut!

   Poista
 3. Me ollaan lämmitetty taloa jo monta vuotta puilla ja siitä on tullut ihan luonteva tapa. Ystäväni osti pari vuotta sitten vanhan, ison hirsitalon ja pärjäävät hyvin puulämmitysellä & yhdellä ilmalämpöpumpulla. Noin niinku kannustuksena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime talvena päästiin jo harjoittelemaan olohuoneessa ja eteisessä, nyt on sitten uudessa keittiössä ja makkarissa lisää puulla lämmitettäviä tiloja! Meilläkin on ilmalämpöpumppu, näin isossa tilassa on hyvä olla varalla jos on pois kotoa.

   ps. Poni Express tulee sittenkin sinne Seinäjoen tapahtumaan lokakuussa :)

   Poista
  2. Ihan huippua! Tulen moikaamaan. :)

   Poista
 4. Me lämmitettiin viime talvena koko talvi puilla. Satunnaisina lisinä yksi kiinteä, kaksi irtonaista sähköpatteria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meitä puulla lämmittäjiä vielä riittää, vaikka välillä tuntuu, että kaikilla on maalämmöt yms. hienoudet :)

   Poista
 5. Näyttää mahtavalta kertakaikkiaan! Jes!

  VastaaPoista
 6. Alan aina himoitsemaan tuota punaista kiurua meidän ruokailuhuoneeseen, kun katson näitä teidän olkkarikuvia. Nyt on kyllä jokin punaisen himoitseminen muutenkin menossa taas vaihteeksi..

  Meillä lämmitetään puulla ja puupriketeillä. Priketit on tiiviimpää tavaraa, palavat tehokkaammin ja ei vaadi niin isoja säilytystiloja. Takkaa lämmittäessä pitää vaan muistaa olla varovainen, palavat niin kuumasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin melkein kaksi vuotta tuota tapettia katselleena luvata, ettei siihen ainakaan heti kyllästy! Itse tykkään tuon punaisen tapetin ja valkoisten listojen & pylväiden raikkaasta yhdistelmästä.

   Meillä on ostoklapeja pihalla sellaiset määrät, että eiköhän noilla yks koulu lämmitetä :) Pari viime vuotta lämmiteltiin vanhasta suulista löytyineillä haloilla, niitä piti vaan joka kerta penkoa muun moskan seasta, nyt on ihanan helppoa tuokin klapihomma!

   Poista
 7. Upeaa...ison työn olette tehneet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy kiittää isäntää ja erästä kaveria, jotka listoittivat olohuoneen!

   Poista
 8. Hienon näköistä! Meillä on myös tänä kesänä listahommat saatu päätökseen ja kyllä se on kiva tunne, kun yksityiskohdat alkavat olla kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja näin on, ei tarvii selitellä kenellekään mitään, voi vaan sanoa, että täällä on kaikki valmista :)

   Poista
 9. Ihanan lämmin ja kotoisa tunnelma teidän olohuoneessa. Minun makuuni juuri sellainen miellyttävän boheemi-tunnelma. :) Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Boheemi on juuri se tunnelma, jonka toivon välittyvän :)

   Poista
 10. Kaunista, etenkin värit miellyttävät silmää kovasti :)

  VastaaPoista
 11. Tykkään tosi paljon tuosta huoneestanne. Ihanan värikäs...:)

  VastaaPoista
 12. Aivan mahtavan upeeta teillä kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti, kyllä täällä kieltämättä on kiva asua :)

   Poista
 13. Onpa tosiaan kauniin ja raikkaan, valoisan ja kodikkaan näköistä, Onnittelut tästäkin, kuten upeesta keittiöstä ja lämmintunnelmaisesta makkarista :) arja

  VastaaPoista
 14. Siis niin, niin, niin upeat värit!!!! Olen käynyt ihailemassa näitä kuvia kohta jo varmaan kymmenen kertaa :)

  VastaaPoista
 15. Teidän töllissä on niin paljon kaikkea ihanaa ja kannustettavaa, että osaanko listatakaan.

  Noh, ne listat! Hienoa, paikallista käsityötä ja vanhaa ideaa hyödyntäen, jes.

  Mahtava idea tehdä lisälämpöä rakennuttamalla uuden takan! Ympäristöihmisen silmissä ehkä yksi parhaista teoista, mitä tehdä voi. Puulämmityksen tunnelmaa ei millään maalämmöillä luodakaan.

  Värejä! Ihanat tuplaovet! Lautalattia! Tykkään, tykkään kovasti! Viihtykää hyvin :)

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva! Sellainen puunhalaaja olen itsekin ja kun tässä kotona oon suurimman osan ajasta, joudan puita hyvin polttelemaan :)

   Poista
 16. Kiva nähä tuosta alimmasta kuvasta tuo seinä huoneesta! Siinähän on niin kauniit ovet ja ikkunat ja tuo punainen tapetti vielä korostaa niitä! Tykkään myös ihanihanihan kamalasti tuosta leveästä oviaukosta, joka vie keittiöön, se on niin KOMIA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mun suosikkiseinä kans! jotain oikein komiaa pittää ollakin tämän kokoisessa torpassa ;)

   Poista
 17. Mielettömän hieno olohuone :) Tai siis koko talo on upea :D Haaveissa olisi itselläkin ostaa joskus joku vanha talo mitä saisi remppailla :P

  VastaaPoista
 18. Tuo näkymä teidän keittiöön ja uusi ulko-ovi kruunaavat kyllä tilan! :) Isäni muuten luki sen HS:n jutun ja kiikutti taannoin innoissaan meille naapuriin hihkuen "katsos, kun tässä on tällainen... ja näilläkin on tehty ovi aukko tähän ja tähän ja..!" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Hih, aika hauska, kiva kun isäkin innostui :)

   Poista
 19. Luen näitä tosi harvoin mutta nyt piti katsoa. Hienoa homma. Arvostan. Tseppiä
  Mirva

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***