sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Alkoi ahistamaan


Ai mikä?
No tämä hyvin kutsuvan näköinen keittiön ruokailuryhmä, mutta käytännössä aika epäkäytännöllinen.
Sohva ei ensinnäkään toiminut pöydän kanssa, vaan siltä joutui joko a) kurottelemaan ruokia tai b) pöytää piti vetää lähemmäs sohvaa syömismukavuuden saavuttamiseksi. Lisäksi sohvan ja pöydän ollessa saman mittaiset, sohvalle pääsy oli hankalaa.
Totesin, että sohvan olisi parempi olla vaan sohvana ja ruokailuryhmässä omat tuolit.
Yritin ensin sommitella tuota kuvan pöytää poikittain sohvaan nähden, mutta se oli liian iso. Sitten meinasin jo luopua sohvasta pöydän vuoksi. Sitten isäntä tuli kotiin ja alettiin miettimään juttua ihan uusiksi.
Ostamme välillä kaikkea kivaa jos halvalla saadaan. Tämä juuri sopivan kokoinen melkoisen kärsinyt pöytä hankittiin joskus, ajatuksella että siitä saa vanhalle koulun höyläpenkille sopivan jalan. Onneksi projekti oli hautautunut tuonne työsaliin ja pöytä pääsi nyt keittiöön. Jotenkin se juttelee puusohvan kanssa samaa kieltä.
Pöydässä on samaa vanhaa hunajanväristä koivupintaa kuin astiakaapissakin. Kannessa oli aivan hajalla oleva loimuinen viilupinta, poistin sen ja hioin ja lakkasin alla olleen, vaatimattomamman viilupinnan samalla Mastonin lakalla millä tein astiakaapin korjauksenkin.
Uudesta vanhasta pöydästä muodostui tietysti pieni varustelukierre, kun nuo ensimmäisessä kuvassa näkyvät keltaiset pinnatuolit eivät käyneet sen kanssa ollenkaan yhteen.
Selailin vanhoja tuoleja netin tarjonnasta ja ihastuin minulle uusiin tuttavuuksiin, vanhoihin Muuramen tuoleihin. Etenkin tuolimalli numero kaksi viehätti suuresti, se on niin erilainen kuin mikään muu suomalainen vanha tuolimalli. Tuolia on valmistettu 1900-luvun alkupuolella Muuramen tuolitehtaassa. Löysin niitä edullisesti kaksi kappaletta ja vielä pitäisi löytää toinen pari. En ole ihan varma tuosta vihreästä väristä, nämä voisi ehkä maalata valkoiseksi.
Nyt vielä harmittaa ihan suunnattomasti on se, että menimme lyhentämään sohvan jalat (minun painostuksesta...) tavoitellessamme sopivaa istumakorkeutta vanhaan pöytään nähden. Sehän oli oikein emämoka ja otan tästä kaiken vastuun. Onneksi säästimme jalkojen loppupätkät, nyt on tulevalle puusepälle pieni haaste saada ne tukevasti paikoilleen. Voi että minua hävettää, mutta ei varmasti tule toistumaan moinen!
Räsymatto toimii patjan päällisenä parhaiten, tästä on tullut isomman koiran lempipaikkoja ja kivat vanhat täkit eivät kestä kynsiä lainkaan, on tullut testattua. Tuo sininen matto ei ole nyt ihan täydellinen väriltään, ehkäpä musta-valkoinen olisi parempi.
Ylipäätään tuota ruokaluryhmän värimaailmaa pitäisi jotenkin hillitä sohvan ja pöydän värejä muuttamatta. No antaa ajatuksen muhia, se selviää sitten joku yö...
Vielä on yksi asia mikä ei jätä minua rauhaan tämän keittiön suhteen... saareke! Vaikka kuinka yritän itselleni jankuttaa, että keittiö on nyt ihanan avara, niin huomaan kuolaavani kaikkia erikoisia saarekkeita. Tuohon kattovalaisimen alle sellainen sopisi niin hyvin. Vai menisikö keittiö tukkoon..?
kuvat: Keltainen talo rannalla -blogi ja luonnos oma
Haaveilen sellaisesta kierrätyslaudoista, vesiputkista ja jostain muusta jännästä materiaalista tehdystä saarekkeesta. Jos siinä olisi pyörät, sen saisi kätevästi pyöriteltyä syrjään tarvittaessa... minun pitää varmaan alkaa rakentelemaan sellaista, sittenhän se selviää olisiko sellainen hyvä vai ei!
Saareke vai ei, ruokailuryhmän värimaailma... Sisustus ei ole koskaan valmis ja se on oikeastaan aika kivaa!

27 kommenttia:

 1. Upea pöytä ja nuo vihreät tuolit..:)
  Sehän siinä sisustelussa viehättääkin, kun koskaan ei ole valmista...mitä sitä sitten tekisi jos kaikki olis valmista...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo elämäntapahan tämä on, aina sisustamassa :)

   Poista
 2. Aivan upeat tuolit ja pöytä!! Minusta tuo vihreä on ihana väri ja sopii hyvin teidän keittiöön, tapetissa ja nurkan kaapissakin toistuu samankaltainen, ei nyt aivan sama, mutta vihreä väri kuitenkin! Ja tuo punainen sohvakin menee kivasti yksiin noiden sävyjen kanssa. Ihana, kuola valuu...slurps.
  Ja toinen asia, saareke. Mä liputan sen saarekkeen puolesta, jotenkin heti tuntui että näinhän sen pitäisikin olla, saareke juuri tuolla paikalla. Luulisin että se lisäisi vielä ennestään käytännöllisyyttä teidän keittiössä. Ja jos on pyörät alla, sen saa tosiaan pois alta jos se jostain syystä alkaa ahdistamaan :) Ei muutakun kokeilemaan :D

  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään siitä vihreästä kyllä sellaisenaan, mut nyt tuntuu, että tuossa on liikaa kaikkea. Mut voi olla, että koko homma on vaikka vaan tuosta sinisestä matosta kiinni, se taitaa häiritä eniten tuossa sohvan päällä.
   Jos vaan selkä olis vähän parempana, alan värkkäilemään sitä saareketta! Kiitos kannustuksesta :)

   Poista
 3. värit tuo kyllä niin tunnelmaa tykkään juuri noin :)
  meillä saareke on ollut ihan mahtava lisä keittiön työtilaan, ollaan oltu tosi tyytyväisiä..
  mites olis vanha höyläpenkki saarekkeena, alle pyörät ja päälle vaiks joku ovi tms. näin kerran sellasen jossain ulkomaises lehdes ja oli todella hieno ja ainakin erilainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukijat taidatte olla rohkeampia värien suhteen kuin emäntä itse, kivaa!

   Meidän keittiössä työtilaa on kyllä ihan riittävästi, mutta toisaalta, ei kai sitä ole koskaan liikaa ;)

   Meillä sattuu olemaan tuollainen samanlainen koivutaso 120cm kuin nuo muutkin tasot, joten taso on ratkaistu sillä. Alaosa voikin olla mitä vaan, tuohon luonnokseen mietin, mitä löytyy jo valmiina varastosta, helpointa alkaa värkkäämään niistä. Varmaan ehtii muuttua vielä moneen kertaan kun alan tekemään :) Höyläpenkki on varmasti hieno, mut meidän menee ihan siihen oikeaan käyttöön puusepän apuriksi.

   Poista
 4. Täällä toinen, jolla on kauhea saareke-päähänpinttymä. Meilläkin keittiö on nyt ihanan avara, mutta kun saarekkeesta olen haaveillut jo vuosikausia niin eihän se ajatus jätä rauhaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole koskaan sellaista ollut, joten kyllä se on nyt kokeiltava kun kerrankin mahtuu!

   Poista
 5. Tuo punainen sohva ja vihreät tuolit sopii mielestäni tosi hyvin yhteen...ovathan ne vastavärejä keskenään...ja tuo pöytä on tosi hieno...saareke...niin,sitä täälläkin mietitään,mut...aika näyttää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä ne sopii, pitää sit miettiä tuolien väri kun saan ne toiset kaksi hankittua. Mä luulen, ettei täällä mietitä enää kauaa ;)

   Poista
 6. Keittiö on niin herkku! Mut joo se saareke pitää kokea ei sitä muuten tiijä ;)

  VastaaPoista
 7. Kyllä on upean näköistä ja ihanan avaraa. Juuri avaruuteen sopii hyvin tuollainen värikäs ja monimuotoinen tyyli! Sohvanjalat eivät kyllä ainakaan tuossa näytä yhtään epäsuhtaisilta muuhun kalustukseen nähden, mutta ymmärrän kyllä harmituksen, jos käytännössä tunne on toinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se sohva oli paremman näköinen niiden pitkien jalkojen kanssa, ne olivat niin pitkät, ettei aikuisillakaan ylettäneet jalat maahan istuessa. Mittasuhteet ovat nyt pielessä, sitähän tuo isäntä minulle yritti ennen sahausta kertoa vaan en uskonut! Mutta varmaan näyttää ihan hyvältä ulkopuolisen silmin, joka ei ole nähnyt sohvaa pitkillä jaloilla.

   Poista
 8. Miten ihana keittiö! Olen niin uusi lukija, etten ole sitä ennen nähnyt. On kyllä mahtava noinkin, mutta ymmärrän kyllä saarekehaaveet. Meilläkin oli ennen puusohva ruokapöydän sivulla. Se oli aikuisille liian korkea, mutta lapsille oikein passeli. Tungettiin lapset penkkiin ja kiilattiin kiinni pöytään :D Olihan se kyllä ärsyttävää, kun pöytää sai koko ajan siirrellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika uusi tää keittiö on muutenkin, elokuussa valmistui. Joo pöydän siirtelyyn minäkin kyllästyin, hankalaa hommaa, käytännössä sohva jäi kokonaan käyttämättä.

   Poista
 9. Ihana tuo uusi vanha pöytä. Tuo koristekuvio on niin kaunis. Teidän keittiö muutenkin on niin KAUNIS. Saareke vois olla ihan kiva, testaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja testataan! Tuli nyt oikein tsemppis alkaa rakentamaan sitä!

   Poista
 10. Ai että mä tykkään teidän keittiön väreistä! Tuollainen mintunvihreä on ollut mulla päähänpinttymänä jo pitkään ja näköjään sopii todella hyvin keltaisen kanssa. Ja punainen sohva on mukava piste i:n päälle. Mäkin olen haaveillut saarekkeesta, mutta meidän keittiöön ei taida mahtua. Voihan se tuoda käytännöllisyyttäkin, jos sen sisuksiin saa lisää säillytystilaa keittiötarvekkeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Liian ahtaaksi ei kannata mitään tilaa tehdä, mekin pohditaan vielä saareketta vaikka tilaa kyllä on.

   Poista
 11. Yksi ääni saarekkeelle, varsinkin juuri tuon tyyliselle mitä kuvailit :)

  VastaaPoista
 12. No, siis saareke varmasti toimii, kun on tilaa noin paljon. Ilmava se voisi silti olla (ehkä metallia..?). Kyllä mä sun tyyliin luotan, ratkasu kuin ratkaisu, hyvä tulee.

  Olen katsonut nyt kaikki Suomen kaunein koti -ohjelmat ja odotan innolla teidän kotia. Minusta koko ohjelma on kivasti tehty - ei turhaa ja hermostunutta nauramista ja typeriä kevennyksiä tai ylimääräisiä asioiden kertaamisia. Koko ohjelma on leikattu rauhalliseksi, jokaisesta kodista saa hyvän kuvan. Sitä on ilo katsella. Asiantuntijatkin ovat asiantuntijoita, eikä silti tuomitse mitään perustelematta. Tietysti arkkitehtoniset, modernit ja selkeät ratkaisut saavat aina erityishuomiota, mutta minä ainakin arvostan vähän impulsiivistakin ja intuitiivista sisustusta, kuitenkin harkitusti. Minusta teillä on juuri sellaista, mitä ei kaupasta saa. Jokainen viihtyy omassa kodissaan, mutta on tosi mielenkiintoista katsoa erilaisia tapoja asua.

  Tiedän tasan tarkaan, millaiset käytännön haasteet sohvan ja ruokapöydän yhdistämisestä tulee. Ylimmässä kuvassa on minusta kivan näköistä, mutta uusi ratkaisu antaa uusia mahdollisuuksia pöydän käyttöön ja sohvan käyttöön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos luottamuksesta :)

   Eilen oli hieman kummallinen jakso, siis kun se keskimmäinen koti sai melkein täydet pisteet, vaikkei sitä oltu sisustettu oikein lainkaan. Kun kyseessä on kuitenkin koti- eikä arkkitehtikilpailu... Mut tosiaan muuten oikein hyvä sarja. Tulevien kotien vilautuksista on voinut päätellä, että meidänkin tyylisiä siellä on, tosin ei ehkä yhtä värikkäitä. Meidän kissa oli eilen jo telsussa, jännää!!

   Harmi vaan kun mun luonne on sellainen, että pitää saada kaikki heti tehtyä viimesen päälle valmiiks ja välillä joutuu sitten toteamaan, ettei olisi kannattanut. Niitä sohvanjalkoja siis suren edelleen... No onneksi opin näin kantapään kautta melko hyvin ;)

   Poista
 13. Saareke! Se oikein huutaa päästää tuohon toisen lampun alle :) Keittiössä lisälaskutila on aina tarpeen. Meillä toimii saarekkeena ihan vaan vanha talonpoikaispöytä, ja onhan siinä niin näppärä leipoa, tehdä ruokaa, syödä.

  Muuramen tuolit on söpöt! Mä ihastelin samanlaisia vastaavia Huutonetissä (ruskeina) jokin aika sitten, mutta en keksinyt paikkaa niille meiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan :) Itse haluaisin kans mieluiten vanhan pöydän ja meillä olisikin yksi, mutta kovin matala. Pitää vielä miettiä miten sitä saisi korotettua, mutta niin ettei tuhoa alkuperäistä liikaa (sohvatrauma taas).

   Taisin katsoa samoja huuto.netin tuoleja, olivat aika kalliit muistaakseni. Maksoin näistä 30€/kpl, aika hyvä kauppa vai mitä?

   Poista
 14. Eihän noita olohuoneessanne olevia rekkitangon tolppia ole jäänyt ylimääräisiä? Jotenkin aattelin tuosta saarekeluonnoksestasi heti jaloiksi tuommoisia jyhkeitä tolppia... Niihin olisi varmaan helppo pyörätkin tukevasti kiinnittää? Ääni saarekkeelle siis täältäkin... :-)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***