maanantai 7. joulukuuta 2015

Kupupupu ja muita ihania

Synkän ja myrskyisen viikonlopun jälkeen paistaa aurinko ja ihan sen kunniaksi kuvasin laittamiani talvisia asetelmia. Asetelmissa olevat kukat ovat toki kovin jouluisia, mutta muuten ne ovat jossain muodossa kevääseen asti säilyviä kausiasetelmina.

Olen muutenkin enemmän kausi- kuin joulukoristelija. Joulukuusi tulee kyllä, mutta vasta aatonaattona. Ja kausivaloja on pakko olla, kun ei tätä mustaa taksyä (talvisyksyä /  takasyksyä) muuten jaksa!
Olohuoneen pöydältä löytyy jo täydessä kukassa ja tuoksussa oleva hyasintti. Se pääsi mummolani sokerikuppiin kauriin ja omenan kera. Tarjotin on taas isännän mummon peruja. Nuo saksalaiset eläinfiguurit ovat minusta ihan mahtavia.
Keittiön pöydältä löytyy tällainen kokoelma. Saimme pian toista kertaa kukkivan amarylliksen tuliasena, en ole aiemmin osannut sellaista kaivatakaan joulukukaksi. Mutta nyt täytyy hankkia vielä uusi versio Jouluksi, ehkä valkoisena.
Tarjottimille on kätevä koota pieniä aarteita. Kuparisessa kauhassa on minun tulitikkuaski aarteet. Vanha Valio tikkuaski löytyi täältä meiltä ja etummainen hevosen uitto -aiheinen aski on ostettu vuosia sitten Mikkelistä Tertin kartanosta. Tuo Valio aski on lähes täysi ja tulitikut toimivat vielä, se voi olla joskus sadan vuoden päästä arvokas aarre!
Asetelman ykkössuosikki on kuitenkin vanhaan valaisimen lasikupuun vangittu pupu ja timantti. Äiti toi kuvun, isäntä laittoi sen sisään pupun ja minä somistin loput, oikea ryhmätyö siis :)

12 kommenttia:

 1. Ihanan jouluista! Mie jo ajattelin että näemme pilkahduksen masusta (kupu pupu) :D Vähänkö muuten varastan tuon ryhmätyö idean.
  Voi hyvin! Toivoo kupu rv27

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin vasta postauksen laitettuani, että voipi aiheuttaa väärinkäsityksiä :) Minun mahakuvussa ei ole vielä paljoa nähtävää, kasvaa kuitenkin koko ajan mukavasti.

   Kiitos samoin!

   Poista
 2. Mukavan näköisiä asetelmia. Silmääni sattui heti tuo messinkinen kynttilänjalka, kotonani oli aikoinaan samanlainen; itse kynttilänpidin hieman ehkä lyhyempi mutta muuten kovasti tutunnäköinen esine. Tarina kertoi, että sen olisi aikoinaan vaarini (eli 1867-1928 enkä häntä koskaan tavannut, koska kuoli liki 30 v ennen syntymääni) itse sorvannut. Kaikenlaista sitä ennen osattiinkin! Upeaa että tuollaiset säilyvät jälkipolville ja vielä upeampaa, että kuulut niihin jotka näkevät vaivaa moisten vanhojen tavaroiden säilyttämiseen.
  Kaikkea hyvää jouluunne sekä sen toisenkin kuvun asukille:)
  toivottaa Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se kynttilänjalka lähti mukaan eräästä vanhan tavaran liikkeen eteisessä olleesta "ota tästä ilmaiseksi" korista. Siinä on kynttilänpidikkeen sivussa sellainen pitkä aukko, josta kynttilän jämän voi kaivaa ylös. Nuo muut kynttilänjalat ollaan saatu minun äidiltä. Ihmeen paljon tuota vanhaa tavaraa saa ilmaiseksi tai puoli-ilmaiseksi kun vaan pitää silmät auki! Me ollaan saavutettu jo täällä omalla kylällä sellainen maine, että meille tarjotaan noita vanhoja kapistuksia, viime kuussa saatiin hieno puusohva naapurilta :)

   Kiitos samoin sinne!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Vasta muutamana pakkasaamuna puuhellasta on ollut iloa, muuten on sellaiset kelit, että hukkaan menee hellan lämmöt. Tulisi jo oikea talvi tai no sellainen sopiva :)

   Poista
 4. Tuo teidän keittiön pöytä on vaan todella kaunis! <3 Taas etsiskelin tietoa puusepon iltakoulutuksesta, mutta harmi vaan sitä ei tällä hetkellä järjestetä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin tuo isäntä sanoi, että hänen kurssinsa on toistaiseksi viimeinen Winnovalla :( Tekee siellä nyt pöytään jalkoja William Morris kirjan innostamana :)

   Poista
 5. On ihanat asetelmat. Minun suosikkejani ovat nuo emalikulhot :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Emalikippoihin on helppo tehdä kaikkea nättiä.

   Poista
 6. Kivoja asetelmia, kupupupu on minunkin suosikki :) Minulla on tuossa olohuoneen pöydällä vastaavalla tarjottimella asetelma usein. Nyt on metalliset kynttilänjalat, matalampi kynttilä ja pikkuinen neilikkakimppu. Kätevä siitä nostella tarjotin välillä sivuun, kun poikien legorakennelmat tm. siihen haluaa parkkeerata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään laittaa näitä tarjottimille juuri sen vuoksi, että on kätevä siirtää pois tieltä. Meillä tuo keittiön pöytä on usein käytössä ompelu- ja askartelupöytänä ja silloin täytyy koristeet siirtää muualle.

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***