tiistai 1. joulukuuta 2015

Lounge

Meidän eteisestä löytyy jo respa, joten tämä uudistettu takkapääty lienee sitten lounge! Siinäpä voi sitten aikanaan matkailuasiakkaat mukavasti odotella vaikkapa hevoskyytiä.

Sain tosiaan vihdoin pinkopahvitettua ja tapetoitua tämänkin päädyn, juttu toisesta päädystä löytyy täältä.

Tässä päädyssä oli aiemmin respa, joka muutti kolmatta kertaa eteisessä.
Nyt sen paikka on mukavasti ikkunan ääressä heti ulko-oven vieressä. Tosin sellainen kunnon respafiilis hieman kärsi, kun pöytä ei ole enää tulijaan nähden poikittain. Eteisen kapeus ja moneen suuntaan menevät ovet ja kulkuväylät pakottivat pöydän nyt näin.

Kuvassa näkyy myös seinään nastoilla kiinnitetty Toile de jouy -tyyppinen verhokangas, jonka tilasin jo keväällä. Teemme verhotankojen pidikkeet itse ja sitten nuo följarit pitäisi maalata ennen verhojen ompelua ja paikoilleen laittoa. Pitäisi tehdä jotain ennenkuin voi tehdä jotain -tilanne, hyvin tyypillinen. Tuo koko ikkunaseinä paneloidaan brittityyliin sitten joskus.
Sisäpuolinen seinä alkaakin olla naulakkokaappia ja listoja vaille valmis. Naulakon takana loistavat valkoiset hirret, mutta toivottavasti eivät enää pitkään:
Naulakkokaapin luonnos näyttää tältä. Suunnittelimme ensin ihan umpinaista ovellista kaappia, mutta ajattelin, että sen kanssa menisi hermot. Ulkona tulee kuitenkin rampattua monta kertaa päivässä ja on kiva, että päällysvaatteet ovat näppärästi saatavissa, mutta kuitenkin vähän piilossa. Koulun aikainen naulakko jää rakennelman sisään sellaisenaan, en raaski maalata sitä. Taustalle jäävät hirret maalaan tummaksi.

Minulla on tuo luonnosvihko kokoajan käden ulottuvilla, siihen on monet jo toteutuneetkin suunnitelmat piirretty. Tavallisesti saan ideat telkkaria katsellessa, siinä kai aivot ovat jotenkin sopivassa nollatilassa.

Monta väriä on vielä päättämättä. Paneloinnista, följareista ja naulakkokaapista piti tulla petroolinsiniset, sama sävy kuin olohuoneen takan muurissa. Emme ole kuitenkaan ihan varmoja siitä sävystä. Ovien, lattian ja listojen värit ovat myös auki.
Lattia olisi hienoa maalata aivan tummaksi, mutta näin kura-aikaan se olisi samannäköinen kuin respan pöytä. Pöytä on kissojen suosikkipaikka, kuten kuvasta näkyy :)

Värit löytyvät kyllä aikanaan, kun tämän eteisen kanssa ei pidetä sen kummempaa kiirettä. Nyt olisikin korkea aika laittaa kaikki paukut yläkerran pakkasolohuoneen rakenteluun, pahimmat purkuhommat alkavat onneksi olla takanapäin! Itseasiassa voisin kutsua huonetta tästä eteenpäin monitoimihuoneeksi, kuvaa käyttötarkoitusta paremmin. Pääsen kohta taas tapetoimaan JA laatoittamaan, kivaa!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän tuossa passaa itsekin istuskella, pitääkin oikein korkata joku ilta vaikka kuuman kaakaon kera :)

   Poista
 2. Mahtava eteinen loungeineen. Naulakkokaapista tulee vähän erilainen, tykkään. Ja avonaista naulakko on vaan niin paljon kätevämpi käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä on paljon kesken, mutta paljon on jo tehtykin. Selasin eilen vanhoja eteiseen liittyviä postauksia ja vielä vuosi sitten täällä oli ihan hävyttömän valkoista :)

   Naulakkokaappiin tuli ideaa siitä iki-ihanasta William Morris kirjasta, siinä oli muistaakseni jotain keittiöön liittyviä tuon tyylisiä juttuja.

   Poista
 3. Aivan unelma, tykkään kovasti :) Teidän koko kotinne on niin tunnelmallinen ja kotoisa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Teillä on ihanan värikäs ja persoonallinen koti myös!

   Poista
 4. Odotellessa hevoskyytiä! :D Liian ihanaa. Jos teillä saa joskus sellaista palvelua, että pääsee rekikyydillä joulukirkkoon, niin varaan heti huoneen :). Näyttää kyllä hyvältä, ootte nyt jo saaneet hirmu ison muutoksen tehtyä, ja ne loputkin jutut sitten loksahtaa kohdilleen ajallaan. Tsemppii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukirkko olisikin ihan liian ihana, mut en kyllä uskaltaisi rekiretkeillä sinne, kun ekan 3km joutuu menemään tuon isomman tien laitaa. Tie on kamalan mutkainen ja ihmiset ajaa sitä tyyliin "ei sieltä ennenkään ole ketään tullut" :D Mutta jotain muita retkiä, vaikka laavulle paistamaan lettuja!

   Kiitos, pikkuhiljaa, pikkuhiljaa :)

   Poista
 5. Nauroin vähän ääneen, kun luin respapöydän seilaamisesta, saattaa olla, että se vielä kävelee edestakaisin, sillä saattaa olla sen sorttinen luonne. Tuleeko teille sitten semmoinen tuohon eteiseen, kuin on Wallace ja Gromit-elokuvassa, että teidän uskolliset matkailuasiakkaat ripustetaan valokuvina seinälle ja sitten niiden silmät on lamput ja sitten kun ne jotakin tarvitsevat (vaikka sitä hevoskyytiä) ne painavat nappuloista ja sitten niiden silmät vilkkuu siellä teidän respassa? ( http://mentalfloss.com/sites/default/legacy/wp-content/uploads/2009/03/WallaceGromit2.jpg )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten se ei saisi enää liikkua ainakaan minun raahaamistekniikalla, kun lattia on maalattu. Mutta jos kävelee, niin eihän sille mitään voi :)

   Ihan älyttömän hyvä idea tuo vakiasiakkaiden palvelutaulusysteemi! Voin kuvitella sähkömiehen ilmeen, kun pyytäisin toteutusta :D

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***