perjantai 10. maaliskuuta 2017

Lempivärejä

Mietin, että miten saisin koottua näppärästi kaikki hyvät maalien värikoodit yhteen paikkaan niin, että vaikka extempore reissulla maalikauppaan olisi koodit heti käsissäni. Sitten mieleeni tuli, että maalien värikoodit ovat yksi kysytyimpiä asioita blogeissa, joten kokoan meidän kodin lempivärit tähän postaukseen teidän ja itseni iloksi. Täydennän tätä postausta aina uuden lempivärin löytyessä ja laitan pysyvän linkin tuohon blogin sivupalkkiin (näkyy vain html selaimella). 

Koodit ovat Tikkurilan koodeja ellei toisin mainita. Sävykuvat olen ottanut Tikkurilan sivuilta.
Käytetyin maali kodissamme on mintunvihreä Lido X445.
Petroolinsinisellä N366 on maalattu olohuoneen sekä eteisen muurit ja sitä tullaan näkemään jatkossa muuallakin.
Turkoosia J367 Mosaiikki maalia olemme käyttäneet huonekaluihin. Väri on ainakin tuossa meidän purkissa voimakkaampi kuin sävyliuskassa, mikä tuli yllätyksenä aikoinaan. Käyn tänään hakemassa uuden purkin samaa sävyä, joten on mielenkiintoista nähdä, onko sävy sama. Molempi parempi!
Harmaansinistä L439 sävyä käytimme yläkerran perhehuoneen seinässä.
Okraa M398 käytimme yläkerrassa perhehuoneessa ja sitä tulemme käyttämään muuallakin.
Halkolaatikossa ja penkissä käyttämäni vanha roosan koodin olen jo hukannut, mutta laitan tähän mikä se EI ollut: Y415 Posliinikukka. Sillä maalasin olohuoneen possutakat ja pieleen meni, mutta onneksi silmä on niihin jo tottunut. Tuossa sävynäyteessä on F318 ihan arvauksena oikeasta sävystä.

Kuten ehkä tästä postauksesta jo arvasittekin, minulla on maalaushommia tiedossa! Haimme viime viikonloppuna ison kuorman vanhoja huonekaluja ja yritän viikonloppuna ehtiä maalaamaan ihanan piirongin. Olohuoneen salongin puolella tapahtuu kaikkea muutakin kutkuttavan ihanaa, palaan aiheeseen pian!


ps. Minulla on sivustolla joku salaperäinen error 404 -ongelma ja ainakin se näyttää vaikuttavan fonttiin ikävällä tavalla. Sain Gmailiin viestin aiheesta Googlelta ja en tajunnut siitä mitään. Onko joku muu bloggaaja saanut samanlaisen viestin?


4 kommenttia:

 1. Maalien koodien ylös laittaminen on kyllä fiksua! Odottelen innolla noiden maalausprojektiesi tuloksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, minä olen kirjoitellut niitä maalattuihin kalusteisiin ylös, mutta ei ne paljon siellä maalikaupassa ole lohduttaneet :) Täällä on hienoja juttuja tulossa!

   Poista
 2. Todella kiva idea! Voisin koostaa itse samanlaisen omista maaleistamme, mutta siitä tulisi kyllä aika paljon tylsempi. Jos joskus saadaan se loppuelämän koti, sinne tulee lisää väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lempivärit seuraavat varmasti mukana kodista toiseen.

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***